Historien

Marianne Clausen

Foto: Dia Midjord

Con Brio-koret blev stiftet i 1984 af Marianne Clausen og 10-15 sangere. Marianne var korets afholdte dirigent og leder og var drivkraften bag koret til sin død 17 september 2014.

Marianne Clausen var en kendt musikforsker inden for færøsk folkesang. Et arbejde, hun videreførte efter sin far, musikforskeren og komponisten Karl Clausen som i 1967 startede en indsamling af færøske folkesange. Hendes største literære bedrift var uden tvivl gennemgangen af færøske melodier til kvad og viser. Materialet som ligger til grund består af 6100 lydoptagelser som er indsamlet i løbet af perioden 1902-2004, og mere end halvdelen af dem er nedskrevet og gengivet i fire monumentale bind.

Signe Krog-Meyer

Signe Krog-Meyer 2019

Signe Krog-Meyer, cand. mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet, var korets leder 2014 – 2021. Hun fik snart sat sit eget præg på koret og bragte det videre til nye højder. Hun holdt i alt 15 koncerter og bragte koret sikkert gennem en vanskelig coronaperiode.

Koncerter

Con Brio har gennem årene givet mange koncerter i ind- og udland. Koret har hvert andet år turneret i udlandet. Bl.a. har vi adskillige gange været i Polen, med koncerter i bl.a. Wolin og Stettin. Senest besøgte vi Budapest på en rejse i 2017.

Koret på museum

Vi havde besøg af fotografen Susanne Mertz og en skribent fra Dansk Folkemindesamling til en korprøve en meget kold og mørk november, i færd med at afdække vor tids fællesskaber! Billederne er nu arkiveret på Det Kongelige Bibliotek.

Korbilleder

Her er nogle billeder af koret som det har taget sig ud gennem historien.